Apple Watch Series 8 versus Apple Watch Series 7: belangrijkste verschillen

Home » Blog » Apple Watch Series 8 versus Apple Watch Series 7: belangrijkste verschillen

Inleiding

Toen we voor het eerst hoorden dat een Apple Kijk serie 8 komt eraan, we waren enthousiast – welke nieuwe verbeteringen ten opzichte van de Series 7 heeft het die een jaarlijkse vernieuwing rechtvaardigen? Nou… verrassend genoeg niet veel. De Watch Series 8 bracht een temperatuursensor tot stand die alleen in zeer nichesituaties werkt, en crashdetectie wel een flinke hoofdpijn voor de eerste maanden van zijn bestaan, voordat Apple een aantal… knikken uitbracht.
Maar voor het grootste deel lijkt het erop dat de Apple Watch Series 8 een vernieuwing is van de Series 7, met enkele nieuwe kleuren. De echte nieuwe inzending in de line-up was de nieuwe Kijk Ultrawat een extra uitstraling biedt voor avonturiers en ontdekkingsreizigers (en een extra uitstraling in prijs).

Maar als we teruggaan naar de reguliere modellen: is het de moeite waard om de Apple Watch 8 in plaats van de Watch 7 te kopen? We zullen hun verschillen hier opsplitsen:

Apple Watch Series 8 versus Apple Watch Series 7 in een notendop:

 • Watch 8 voegt een nieuwe lichaamstemperatuursensor toe voor ovulatierapportage en verbeterde menstruatievoorspelling
 • Watch 8 wordt geleverd met nieuwe hardware om een ​​nieuwe functie voor het detecteren van auto-ongelukken mogelijk te maken

Inhoudsopgave:

Ontwerp en weergave

Zelfde verhaal aan de buitenkant

Het is geen geheim dat we geruchten hebben gehoord over een ingrijpend herontwerp voor de Watch Series 8, maar het lijkt erop dat dit jaar niet het jaar is dat Apple het uiterlijk van zijn wearable radicaal gaat herwerken. De buitenkant van de Watch 8 is in principe hetzelfde als die van zijn voorganger. Het komt met dezelfde mooie kiezelachtige vorm met zachte rondingen en beslist unisex-stijl.

Er is echter een beetje een opschudding in de kleurselectie voor de Watch Series 8. Hier is een gedetailleerd overzicht van alle kleuren:

Kijk serie 7

 • Middernacht (aluminium)
 • Sterrenlicht (aluminium)
 • Blauw (aluminium)
 • Rood (aluminium)
 • Groen (aluminium)
 • Zilver (roestvrij staal)
 • Goud (roestvrij staal)
 • Grafiet (roestvrij staal)

Kijk serie 8

 • Sterrenlicht (aluminium)
 • Middernacht (aluminium)
 • Zilver (aluminium)
 • Rood (aluminium)
 • Zilver (roestvrij staal)
 • Grafiet (roestvrij staal)
 • Goud (roestvrij staal)
Zoals je kunt zien, verliezen we de blauwe en groene aluminiumopties, en in plaats daarvan krijgen we een nieuwe zilverkleurige aluminium kast bij de Watch 8, wat zorgt voor wat aantoonbaar een iets volwassener colorway is.
De Watch 8 behoudt het grotere scherm dat de Watch 7 introduceerde: dit scherm heeft een ongeveer 20% groter schermoppervlak dan de Watch 7 Apple Watch-serie 6. Het grotere scherm maakt interactie met de Apple Watch leuker, omdat alles beter te zien is. Het is eenvoudiger om te sms’en op het toetsenbord of om snel uw statistieken te controleren. Verder is het Always-On-display helderder dan op de Apple Watch 6, maar de algehele helderheid is niet veel veranderd.

Zowel de Watch 8 als de Watch 7 worden geleverd met kastmaten van 41 mm en 45 mm, zodat je de juiste pasvorm voor je pols kunt kiezen. Apple hergebruikt ook het sterke en barstbestendige kristal van de Apple Watch 7 aan de voorkant van de Apple Watch 8. IP6X-stofbescherming was een nieuwe functie van de Apple Watch Series 7, en we zijn natuurlijk dankbaar dat deze ook op de Series 8 te vinden is. De WR50 zwembestendige weerstand blijft zeker ook bestaan.

Batterijduur en opladen

Geen verschillen verwacht

Wat de levensduur van de batterij betreft, krijgen we dezelfde comfortabele anderhalve dag prestaties van de Apple Watch Series 8 als van de Series 7. Wat dit jaar anders is, is dat we met watchOS 9 ook een Low krijgen Power-modus voor de horloges. Maar – je raadt het al – de Series 7 krijgt die functie ook. Dus niets is beter, niets is erger.

We krijgen ook het snelle opladen dat werd geïntroduceerd met de Series 7. Volledig opladen duurt een uur en 20 minuten, ongeveer 33% minder tijd dan de Apple Watch Series 6. Ondertussen levert 30 minuten op de puck je 50% op de Apple Watch 7, die ook veel sneller is dan bij eerdere Apple Watch-iteraties. Dezelfde snellaadmogelijkheden zijn aanwezig op de Watch 8.

Software en functies

De Apple Watch Series 8 en Apple Watch Series 7 ondersteunen beide watchOS 9 – de eerste wordt ermee verzonden, de laatste heeft een snelle update nodig. Enkele van de hoogtepunten zijn een aantal leuke nieuwe watchfaces, namelijk Astronomy face, Lunar Calendar, Playtime en Metropolitan, evenals enkele extra functionaliteiten. We krijgen eindelijk een uitgewerkte Sleep Stage-tracking, in plaats van de basis “Hé, dit is hoe lang je in bed hebt gelegen”, er is nu een geschiedenis van boezemfibrilleren (AFib) en er is een nauwkeurigere tracking van de gezondheid van vrouwen.
Dit laatste is beperkt tot de Series 8 – dankzij een nieuwe sensor kan het de basale lichaamstemperatuur volgen en ovulatieperioden rapporteren (post-factum), dus ook een beetje nauwkeuriger zijn met het volgen van de cyclus.

Een ander exclusief kenmerk van de Series 8 is Crash Detection – dankzij een nieuwe 3-assige gyroscoop binnenin kan hij reageren wanneer je van voren, van achteren of van opzij wordt gestoten of in een kantelcrash terechtkomt. De Watch Series 8 begint dan met aftellen en neemt contact op met de hulpdiensten als u niet in staat bent om de oproep te annuleren. Deze functie is ook beschikbaar op de nieuwste iPhone 14-serie, zelfs zonder horloge om je pols.

Afgezien daarvan heeft de Apple Watch 8 dezelfde biometrische sensoren die de Apple Watch Series 7 en Series 6 op sleeptouw hadden. Dit betekent dat ze allemaal uw bloedzuurstof (SpO2), uw hartslag, hoogte, slaap volgen en een ECG-functie hebben. De Apple Watch 8 behoudt al deze zeker, maar we hebben niet de geruchten bloedglucosesensor of een bloeddruksensor gekregen.

Met andere woorden: de Series 7 biedt u bijna alle functies die de Series 8 biedt.

Samenvatting en verwachtingen

De Apple Watch Series 8 is een geweldige evolutie van wat de Series 7 te bieden had, maar je zou niet echt een enorme drang moeten voelen om naar de Apple Store te rennen en te upgraden. De Apple Watch Series 7 – of zelfs de Series 6 – is nog steeds geweldig qua prestaties, uiterlijk en functies. Ze worden zelfs allemaal aangedreven door dezelfde processor aan de binnenkant.

Qua prijs behoudt de Apple Watch Series 8 de vanafprijs van $ 399 voor het 41 mm-model. Alle verschillende varianten kosten evenveel als de overeenkomstige Series 7-modellen. Dit is geweldig nieuws, aangezien velen verwachtten dat Apple dit jaar aanzienlijke prijsstijgingen zou ondernemen. Hier is een overzicht van de Watch Series 8-prijzen:

 • Kijk Series 8 aluminium 41 mm GPS: begint bij $ 399
 • Kijk Series 8 aluminium 45 mm GPS: begint bij $ 429
 • Kijk Series 8 aluminium 41 mm GPS + mobiel: begint bij $ 499
 • Kijk Series 8 aluminium 45 mm GPS + mobiel: begint bij $ 529
 • Bekijk Series 8 roestvrij staal 41 mm GPS + mobiel: begint bij $ 799
 • Bekijk Series 8 roestvrij staal 45 mm GPS + mobiel: begint bij $ 849
Als je besluit om door te gaan met de Watch Series 8, ondanks het onvermijdelijke Bekijk 7 aanbiedingen die we de komende maanden ongetwijfeld hier en daar zullen zien (vooral kom Zwarte vrijdag), het is al te koop. Misschien een kijkje nemen bij onze Apple Watch Series 8-deals pagina misschien de moeite waard — we houden deze up-to-date met alle nieuwe aanbiedingen van verschillende retailers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *