Apple iPhone 13 Pro Max versus OnePlus 10 Pro

Home » Blog » Apple iPhone 13 Pro Max versus OnePlus 10 Pro

iPhone 13 Pro Max versus OnePlus 10 Pro in een notendop:

  • iPhone is veel breder en omvangrijker, OnePlus is vriendelijker voor één hand
  • Even grote OLED-schermen van 6,7 inch met Adaptive 120Hz
  • Apple A15-chip versus Snapdragon 8 Gen 1-chip op OnePlus
  • Beide hebben drievoudige camerasystemen (hoofd-, ultra- en 3x zoom)
  • OnePlus laadt veel sneller op

Lees ook:

Weergave en ontwerp

De OnePlus heeft een uniek uiterlijk en is veel gemakkelijker in één hand te houden

Hoewel deze twee op papier hetzelfde scherm van 6,7 inch hebben, zien ze er heel anders uit. De OnePlus is de smallere telefoon en met zijn taps toelopende zijkanten ligt hij comfortabel in de hand, terwijl de iPhone absoluut gigantisch aanvoelt en de platte zijkanten er misschien goed uitzien, maar ze zijn niet zo ergonomisch.

Beide hebben een matglazen achterkant die geen vingerafdrukken opvangt, wat prettig is. Het midden van de telefoon is gemaakt van aluminium op de OnePlus, terwijl de iPhone glanzender maar ook zwaarder roestvrij staal gebruikt.

Beide hebben ook een mute-schakelaar: een 2-weg op de iPhone en een 3-weg op de OnePlus. Geen hoofdtelefoonaansluiting, geen uitbreidbare microSD-opslag in beide, voor het geval je je dat afvraagt. Als het op vakmanschap aankomt, zijn deze zo goed als mogelijk, en ze zijn ook zowel water- als stofdicht met een officiële IP68-certificering.

Het paar heeft 6,7-inch schermen van hetzelfde formaat met OLED-technologie met een adaptieve verversingssnelheid van 120 Hz voor supersoepel scrollen.

De schermkwaliteit is van topklasse met nauwkeurige kleurkalibratie op deze twee, en je kunt onze gedetailleerde weergavebenchmarks, helderheidsmetingen en al het andere hieronder vinden.

Het andere verschil gaat over die inkeping op de iPhone, die er nog steeds is, terwijl de OnePlus een kleine camera aan de voorkant heeft. Natuurlijk heb je Face ID-herkenning op de iPhone, terwijl de OnePlus een optische vingerafdruklezer gebruikt die in het scherm is geplaatst (het is een van de snelste die we ooit hebben getest en nog nauwkeurig ook!). OnePlus biedt traditioneel ook gezichtsherkenning van het minder veilige op afbeeldingen gebaseerde type, nog steeds een leuke optie om te hebben.

Batterij en opladen

De iPhone 13 Pro Max is de batterijkampioen

Bij de iPhone 13 Pro Max draait alles om die ongelooflijke levensduur van de batterij, aangezien je gewoonlijk 2 dagen of zelfs meer kunt halen uit een enkele lading met een batterijcapaciteit die niet eens 4.400 mAh bereikt. De OnePlus 10 Pro daarentegen heeft een grotere batterij van 5000 mAh. Dat is de grootste upgrade van het OnePlus Pro-model van vorig jaar, dat een kleinere cel van 4.500 mAh had.

Tijdens onze onafhankelijke batterijtests hield de OnePlus zich staande tegen de recordbrekende batterijduur van de iPhone en hoewel hij niet in de buurt kwam in onze webbrowsertest, won de OnePlus eigenlijk één ronde met YouTube-videostreaming. Bekijk hieronder de scores!

*OnePlus 10 Pro-resultaten: YouTube-test is uitgevoerd met standaardinstellingen. Browsing- en 3D Gaming-tests werden uitgevoerd in de “high performance”-modus.

OnePlus staat er ook om bekend de grenzen te verleggen met oplaadsnelheden, en dat is precies wat het heeft gedaan met de 10 Pro. Verwacht een oplaadsnelheid van 80 W op de OnePlus, wat zich vertaalt naar een volledige lading in slechts 30 minuten, vergeleken met slechts 20 W op de Pro Max. Oké, onofficieel laadt de iPhone eigenlijk op tot 27 W met een compatibele oplader, maar toch, dat is bijna 2 volle uren voor een lading!

Dezelfde snelle snelheden met draadloos opladen: de OnePlus ondersteunt 50 W draadloos opladen in vergelijking met 15 W op MagSafe met de iPhone. Geen mooie magneten op de OnePlus.

Camera’s

Kan de OnePlus 10 Pro overeenkomen met de camera’s op de iPhone?

Hoewel beide een vergelijkbaar drievoudig camerasysteem aan de achterkant hebben, zijn er enkele technische verschillen, dus laten we beginnen met een snelle blik op de cameraspecificaties:

Wat hierbij opvalt is dat deze ondanks de grotere sensoren op de iPhone 13 Pro Max toch kleiner zijn in vergelijking met wat we verwachten te zien op de OnePlus 10 Pro. Neem de hoofdcamera waar de OnePlus komt met een grotere sensor, maar merk op hoe de iPhone een sneller diafragma gebruikt. Soortgelijk verhaal met de ultrabrede camera.

Maar genoeg met de technische details, laten we eens kijken naar de daadwerkelijke foto’s:

Op de meeste foto’s kunnen we zien hoe de verschillende telefoons scènes anders behandelen – de iPhone geeft de voorkeur aan warme kleuren met wat verzadiging en een contrastrijk uiterlijk. De OnePlus 10 Pro daarentegen is wat kouder met af en toe een lichte magenta zweem. Details zien er bij beide scherp uit, maar de OnePlus laat soms de oververscherping vallen voor een zachtere uitstraling.

Echter, specifiek als het gaat om portretten en selfies, laat OnePlus de kleuren er nog steeds een beetje bleek en vervaagd uitzien en is de huidskleur een beetje grijs.

Sommigen zullen misschien beweren dat de iPhone je meer dan levensechte foto’s geeft, maar met de 13-serie kun je fotografische stijlen gebruiken om die look aan te passen, terwijl dit met de OnePlus de enige look is die je kunt krijgen zonder naar RAW te gaan.

Beide telefoons hebben ultrabrede camera’s, waarbij de iPhone 13 Pro Max een 12 MP-sensor heeft en de OnePlus tot de waanzinnige 50 MP. Dus verschillen?

En als het om zoomen gaat, hebben we een 3,3x telelens op de OnePlus met een 8 MP-sensor en een 3x telelens op de iPhone met een 12 MP-sensor. De OnePlus 10 Pro kan digitaal tot 30x gaan, terwijl de iPhone comfortabel 15x aftapt, dus hier is een vergelijking tot dat niveau.

En als het gaat om nachtopnamen, hebben beide telefoons hun eigen versie van de nachtmodus, waarbij het apparaat in de loop van de tijd een aantal foto’s maakt en deze combineert voor een kristalhelder beeld. De iPhone 13 Pro Max wint hier echter met scherpere details, levendigere kleuren en opvallender contrast. Maar de OnePlus 10 Pro houdt zich zeker staande met alle drie de camera’s. Zelfs de zoomprestaties ’s nachts zijn bij beide apparaten vrij dichtbij.

En hieronder vindt u een vergelijking van de videokwaliteit waarbij alle camera’s worden gebruikt en zowel overdag als ’s nachts wordt gefotografeerd:

De OnePlus introduceert een aantal coole nieuwe functies, zoals 8K-video en 4K120 die enthousiastelingen kunnen gebruiken om te vertragen in post, maar in onze 4K30-vergelijking hierboven zien we dat de telefoon worstelt met hoogtepunten en ze verbrandt, plus videostabilisatie is niet helemaal vergelijkbaar met De iphone.

Het is moeilijk om te concurreren met de beste video-opnametelefoon op de markt, en de OnePlus schiet inderdaad tekort.

Prestatie- en opslagverschillen

Nieuwe Snapdragon is snel, maar Apple A15 is sneller

In tegenstelling tot andere Android-telefoons die met verschillende processors voor verschillende markten worden gelanceerd, komt de OnePlus 10 Pro met een Snapdragon 8 Gen 1-chip in alle markten, maar daar houdt het goede nieuws op, want hij wordt geconfronteerd met de toonaangevende Apple A15 Bionic-chip.

Vroege benchmarks laten zien dat Apple nog steeds een aanzienlijk voordeel heeft, vooral als het gaat om single-core en GPU-prestaties.

Bekijk hieronder de benchmarkscores (op de OnePlus moesten we een speciale High Performance-modus inschakelen die verborgen was in de instellingen):

Terwijl de iPhone de overhand heeft, haalt de OnePlus echt bijna in.

We moeten zeggen dat beide telefoons in het echte leven ongelooflijk verfijnd aanvoelen, met snelle en vloeiende animaties. Apple was de eerste die gebarennavigatie introduceerde en het heeft de meest verfijnde in de branche, maar OnePlus is heel dichtbij en we waarderen de extra eenvoud eigenlijk meer, zoals de optie om vanaf beide kanten van het scherm te vegen om terug te gaan (op iPhones, je hoeft alleen maar van één kant te vegen om terug te gaan).

Aan de netwerkkant heb je 5G-connectiviteit op beide telefoons en we verwachten dat OnePlus voor de VS weer zal samenwerken met T-Mobile.

OnePlus biedt verschillende configuraties van de 10 Pro met 8GB RAM en 128GB opslag, en tot 256GB, terwijl de iPhone nog verder gaat met een basismodel van 128GB, maar je kunt ook een 256G/512G of zelfs een 1TB iPhone krijgen. Dat heeft natuurlijk allemaal een prijs.

iPhone 13 Pro Max versus OnePlus 10 Pro: vergelijking van specificaties

En hier is een gedetailleerde vergelijking van de specificaties tussen de iPhone 13 Pro Max en de OnePlus 10 Pro:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *