AirPods Pro 2 versus AirPods Pro-vergelijking: wat is er anders?

Home » Blog » AirPods Pro 2 versus AirPods Pro-vergelijking: wat is er anders?

ook bekend als AirPods Pro (2e generatie), is de opvolger van de eerste generatie 2019 uit 2022

.

Op het eerste gezicht zijn deze twee sets echte draadloze oordopjes van Appel zijn vrijwel niet van elkaar te onderscheiden, maar zoals ze zeggen: schijn bedriegt. Moet je upgraden naar de nieuwe AirPods Pro 2? Hebben ze genoeg te bieden om als een belangrijke update van hun voorganger te worden beschouwd?

Welnu, we hebben de oude AirPods Pro naast elkaar vergeleken met de gloednieuwe AirPods om de antwoorden op deze vragen te krijgen…

AirPods Pro 2 versus AirPods Pro: belangrijkste verschillen:

  • AirPods Pro 2 hebben een aanraakbeweging voor volume omhoog/omlaag
  • AirPods Pro 2 hebben een nieuwere H2-chip (in tegenstelling tot H1)
  • AirPods Pro 2 hebben een langere batterijduur – tot 30 uur (in plaats van 24)
  • AirPods Pro 2 hebben een sterkere ANC en verbeterd geluid
  • De behuizing van de AirPods Pro 2 heeft een luidspreker en een koordlus, wat de behuizing van de eerste generatie niet heeft
  • Het hoesje van AirPods Pro 2 kan magnetisch aan MagSafe-opladers worden vastgeklikt, eraan worden vastgehouden en kan zelfs worden opgeladen met Apple Watch-opladers
  • AirPods Pro 2 wordt geleverd met vier maten rubberen oordopjes: XS, S, M, L (in plaats van drie: S, M, L)

Spring naar:

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe AirPods Pro 2 kwam op 23 september 2022 uit voor de prijs van $ 249. De eerste generatie AirPods Pro werd in 2019 uitgebracht voor exact dezelfde prijs van $ 249.

Ontwerp, kastverschillen

Met name voor de oordopjes zijn er geen grote ontwerpverschillen, dus laten we samenvatten hoe zowel de AirPods Pro 2 als AirPods Pro zijn.

De oordopjes hebben vrij korte, rechte steeltjes met aanraakgevoelige plekjes. Die kunnen worden gebruikt voor het afspelen van muziek, het oproepen van Siri en (alleen op de AirPods Pro 2) het wijzigen van het volume, zonder dat je naar je iPhone hoeft te grijpen.

De oordopjes hebben ook rubberen dopjes, die voor sommigen irritant kunnen zijn, maar over het algemeen een superieure pasvorm en isolatie bieden ten opzichte van alle alternatieven. Zoals eerder vermeld, worden de nieuwe AirPods Pro 2 geleverd met vier maten oordopjes om uit te kiezen, namelijk extra klein, klein, medium en groot. De oudere AirPods Pro worden alleen geleverd met drie paar oordopjes: small, medium en large.

Zowel de AirPods Pro 2 als AirPods Pro worden geleverd in glanzend witte, plastic, rechthoekige oplaadcassettes met afgeronde hoeken. Ze verschillen niet in grootte; de behuizing van de nieuwe AirPods Pro 2 is niet kleiner. Maar om eerlijk te zijn, de hoesjes van beide AirPods Pro-modellen zijn perfect in zakformaat, gemakkelijk in te passen en te vergeten.

Beide hoesjes hebben een LED aan de voorkant, een Bluetooth-koppelingsknop aan de achterkant, een Lightning-poort aan de onderkant en een metalen scharnier voor het deksel.

De behuizing van de AirPods Pro 2 heeft echter met name ook drie nieuwe toevoegingen. Ten eerste hebben we een luidspreker naast de Lightning-poort, die wordt gebruikt voor waarschuwingen zoals een bijna lege batterij, of voor het lokaliseren van de behuizing als deze verloren is. Het maakt ook het bekende “ding” -geluid wanneer het begint op te laden, dat je iPhone en Apple Watch ook maken, wat bijdraagt ​​​​aan het hele Apple-uniformiteitsgedoe.

Ten tweede heeft de AirPods Pro 2-behuizing een metalen lus aan de zijkant om een ​​draagkoord aan vast te maken, wat de eerste generatie niet heeft.

Ten derde, en het minst opvallend, is het feit dat de behuizing van de AirPods Pro 2 nu magneten heeft waardoor hij vastklikt en vasthoudt aan MagSafe-opladers, en hij houdt ze ook behoorlijk stevig vast! Dit voegt gemak toe aan het opladen van uw AirPods met een MagSafe draadloze oplader, omdat u niet precies hoeft te zoeken naar de juiste plek om de hoes op te plaatsen.

Over gemak gesproken, als je een Apple Watch hebt, kan de AirPods Pro 2-hoes nu ook de oplaadpuck gebruiken! Niets van dat alles voor de eerste AirPods Pro.

Wat betreft de kleuropties – die zijn er niet. Zowel de AirPods Pro 2 als AirPods Pro zijn alleen verkrijgbaar in glanzend wit, hoewel er externe verkopers zijn van skin wraps en hoesjes die wat flair aan je koptelefoon kunnen toevoegen. Apple biedt ook gravures voor de hoes, dit kan een naam, een zin, een emoji of zelfs je memoji zijn.

Beide sets oordopjes zijn IPX4-zweet- en waterbestendig, dus hoewel dat ze nog steeds niet geschikt maakt voor sporten op het water, kunnen ze het zweet van zware trainingen prima weerstaan.

Geluidskwaliteit

Beginnend met de originele AirPods Pro, vonden we in onze oorspronkelijke recensie dat ze mooi en vol klonken, hoewel ze een beetje ontbraken in de basafdeling, maar in plaats daarvan de hoge tonen benadrukten.

Toch kan ik jaren later vol vertrouwen zeggen dat ze niet teleurstellen. Zelfs vandaag de dag is hun geluid bevredigend rijk en vol, en met een strakke (zij het niet de sterkste) bas, dus ze houden het vrij goed vol. Ik merk echter dat de hoge en middentonen een beetje gedempt zijn, tenminste nu ik ze naast het nieuwe model hoor. Daarover gesproken…

De nieuwe AirPods Pro 2 zijn duidelijk een verbetering. Geluiden zijn schoner en meer gedefinieerd, zang in muziek valt meer op, de bas is strakker en slaat harder (op een goede manier). Ze klinken ook breder, ruimtelijker, waardoor muziek net iets spannender en levendiger aanvoelt.

Volgens Apple zou de nieuwe H2-chip in de AirPods Pro 2 hen moeten helpen om “heldere, heldere hoge tonen en diepe, rijke bassen in verbluffende definitie te leveren – zodat elk geluid levendiger is dan ooit.”

En ik ben het ermee eens: de AirPods Pro 2 klinken erg helder en duidelijk, maar eerlijk gezegd lopen de AirPods Pro (eerste generatie) niet zo ver achter, vooral gezien hun leeftijd.

Beide AirPods Pro-modellen hebben ondersteuning voor de Spatial Audio-functie van Apple, die standaard is ingeschakeld en ervoor zorgt dat muziek en films breder klinken, en… nou ja, ruimtelijker.

Ik raad zeker aan om deze functie ingeschakeld te houden op AirPods Pro, tenzij je van plan bent om muziek te mixen of te produceren met je oordopjes. In dat geval zal het uitschakelen van Spatial Audio de AirPods Pro traditioneler en platter laten klinken. Wat natuurlijk wenselijk is voor het mixen van muziek.

Actieve ruisonderdrukking (ANC)

Nogmaals, we beginnen met de oudere AirPods Pro van de eerste generatie. Ze hebben al een geweldige ANC die erin slaagt de meeste geluidsfrequenties te blokkeren, tot aan de zeer hoge. Dus als je ze hebt ingeschakeld, zonder muziek, maar met ANC ingeschakeld, zul je inderdaad blij zijn met hoeveel van het omgevingsgeluid ze weten te blokkeren – of het nu de stemmen van mensen, ronkende automotoren of kakelende toetsenborden zijn.

Je hoort alleen de hoge frequenties van deze geluiden, en alleen als de bron dicht bij je in de buurt is. Als je eenmaal wat muziek speelt, hoor je helemaal geen achtergrondgeluid.

Dus hoe zit het dan met de AirPods Pro 2? Apple beweert tenslotte “tot twee keer meer ruisonderdrukking dan hun voorganger” – een absoluut gewaagde bewering!

Nou ja, ze blokkeren nog meer ruis, dus in een nog hogere frequentie. In hetzelfde scenario als voorheen, hoor je nog minder van de kleine hoge frequenties van omgevingsgeluiden – het is heel, heel indrukwekkend.

Maar “twee keer meer ruisonderdrukking”? Het zou technisch waar kunnen zijn, maar het is verre van merkbaar.

Al met al zullen de meeste mensen heel blij zijn met de ANC van AirPods Pro. Objectief gezien zijn de nieuwe een kleine verbetering ten opzichte van de reeds uitstekende ANC van de oude, maar ik zou niet zeggen dat dat reden genoeg is om ze te haasten en te upgraden.

Aanraakbedieningen

Zowel de AirPods Pro 2 als de originele AirPods Pro hebben aanraakgevoelige gebieden op hun steel, waarop u kunt drukken om uw muziek af te spelen en te pauzeren, te schakelen tussen de ANC- en Transparantiemodus of om de Siri virtuele assistent op te roepen. nieuwe AirPods Pro 2 uniek onder alle AirPods vóór hen is het feit dat hun stelen ook een glijdend aanraakgebaar ondersteunen om het volume te wijzigen.

Op de originele AirPods Pro moet je Siri vragen om het voor je te doen om het volume te wijzigen, of je reikt naar je telefoon en gebruikt de volumetoetsen.

Op de AirPods Pro 2 kunt u echter uw vinger omhoog of omlaag schuiven over hun aanraakgevoelige gebied om het volume te verhogen of te verlagen. In eerste instantie verwachtte ik dat dit kieskeurig zou zijn, maar het werkt eigenlijk perfect. Dus als dat stukje nieuw gemak belangrijk voor je is, daar hebben we het!

Het is eigenlijk een grote nieuwe functie, om eerlijk te zijn, omdat ik in ieder geval merk dat ik vaak het volume van mijn muziek moet veranderen. Hoe eenvoudig het ook is, dit volume-aanraakgebaar maakt de dingen een stuk sneller en handiger.

Batterijduur

Dit is een ander gebied waar de nieuwe AirPods Pro 2 meer bieden: tot 30 uur batterijduur met de hoes. Of als u alleen de oordopjes los gebruikt – tot 6 uur na één keer opladen.

Daarentegen kunnen de originele AirPods Pro uit 2019 tot 24 uur meegaan met de hoes, of tot 4,5 uur na één keer opladen.

Zowel de AirPods Pro 2- als de AirPods Pro-oordopjes worden opgeladen vanuit hun hoesje wanneer ze erin worden opgeborgen. Hun hoesjes kunnen worden opgeladen via de Lightning-poort aan de onderkant, of draadloos met Qi-opladen of MagSafe. Beide worden geleverd met een oplaadkabel uit de doos, maar geen oplaadsteen, dus je moet er een kopen of de oplader van je iPhone gebruiken.

Zoals we eerder al zeiden, heeft de behuizing van de AirPods Pro 2 enkele nieuwe verbeteringen in de kwaliteit van leven. Hij klikt nu niet alleen magnetisch vast aan MagSafe-opladers, maar hij kan zelfs worden opgeladen met je Apple Watch-oplaadpuck, wat het nog eens veel handiger maakt.

Welke moet je kopen? AirPods Pro 2 of AirPods Pro

Het is een goed idee om de nieuwe AirPods Pro 2 aan te schaffen, aangezien ze voor exact dezelfde prijs beginnen en een langere batterijduur, beter geluid met sterkere ANC, plus dat nieuwe volumeaanraakbedieningsgebaar bieden.

Ze hebben ook andere leuke nieuwe functies, zoals een koordlus, een luidspreker die je kan helpen ze gemakkelijk terug te vinden als je ze kwijt bent, magneten op de behuizing zodat je ze nog gemakkelijker op MagSafe-opladers kunt plaatsen, plus het gemak van ondersteuning voor Apple Watch-opladers. Als je al een Apple Watch hebt, kan deze zijn oplader delen met je nieuwe AirPods Pro 2!

Als je het iets meer gedempte geluid van de originele AirPods Pro van de eerste generatie niet erg vindt, en je kunt ze met een goede prijskorting vinden nu ze ouder zijn, zul je er waarschijnlijk ook blij mee zijn. Ze houden het heel goed in 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *